UDRUŽENJE GRAĐANA "TUZAMK" TUZLA

ŠAMPIONAT BOSNE I HERCEGOVINE – KARTING TRKA “TUZLA 2019″

1_resizeSredinom septembra na stazi karting arene SpeedXstreme Tuzla održana karting trka “Tuzla 2019″, posljednje takmičenje koje se boduje za Šampionat Bosne i Hercgovine.  Organizator takmicenja je Udruženje građana TUZAMK Tuzla. Trka je vožena po odredbama Opšteg i Tehničkog pravilnika SAMS-a BiH i ista se boduje za Šampionat Bosne i Hercegovine u disciploni K01. Observer SAMS-a BiH je trku proglasio kao jednu od uspiješnijih u disciplini K01 ista može služiti kao primjer za druga sportska takmicenja u Auto-moto i karting sportu.
Administrativni dio takmičenja, verifikacija i prijava takmicara obavljena je u predvidenoj satnici posebnog pravilnika za trku. Nakon mjerenja vremena za svakog vozaca za starne pozicije objavljen je i startni poredak vozaca u svih pet klasa.
Početak takmičenja poceo je u predviđenoj satnici, a prvo su vozili vozaci klase 1 Mini kart. Pobjednik u ovoj klasi je Vedad Bekic, drugi kroz cilj je prošao Aladin Begic i treceplasirani je Anis Ajdaslic.
Klasa 2 Kadet 60 je imala sledeci poredak: Podjednik je Alem Ðulovic, druga je Melina Tucic i treci kroz cilj je prošao Abaz Ðulovic.
U klasi 3 Junior Parila 60, ponovo je dominirao i pobijedio Alem Ðulovic svojom spektakularnom vožnjom uspio je sa pete pozicije poslije starta izboriti se za prvo mjesto, odmah iza njega kroz cilj je prošao Vedad Bekic i trece mjesto osvojio je Malik Brcaninovic.
Klasa 4 Junior 80 je imala sledeci poredak Prvo mjesto osvojio je Amir Ajdaslic, ovo mu je treca pobjeda o ovoj klasi i ima maximalnih 75 bodova u generalnom plasmanu, drugo mjesto osvojio je Mateo Tomicic i treca kroz cilj prošla je Amina Grbo.
Klasa 5 ICA Junior 100 je poslednja u takmicenju, pobjednik je Amina Grbo kojea je takode u ovoj klasi osvojila tri prva mjesta i maksimalnih 75  bodova  za generalni plasman.
Fair play medalja dodijeljena je Bakiru Bošnjicu.
Plasman klubova: prvo mjesto TUZAMK Tuzla, drugo mjesto auto 4×4 klub Sarajevoi treće mjesto KK Živinice
Pobjedničke medalje, pehare diplome i zahvalnice uručila je Dr.sc. Selimbašic članica karting sekcije. Karting trka Tuzla 2019 je treca ujedno i završna trka u Šampionatu BiH za sezonu takmicenja 2019, slijedi sabiranje bodova i proglašenje najbolji vozaca kartinga u BiH. Karting takmicenje se nastavlja sa trkom Karting kup Tuzla 2019, a ista je u planu da se održi do kraja ovog mjeseca. Najzaslužniji za organizaciju ovog takmicenja su TUZAMK Tuzla kao organizator, karting arena SpeedXstreme Tuzla, PETS FR.

Rezultati karting trke Tuzla 2019


< < Nazad na početnu stranicu