UDRUŽENJE GRAĐANA "TUZAMK" TUZLA

tuzamk šampion 2019

111Početkom februara u Bijeljini u organizaciji SAMS BiH održana je svečana manifestacija proglašenje pobjednika Šampionata Bosne i Hercegovine u auto, moto i karting sportu za sezonu takmičenja u 2019.godini. U ovoj sezoni Tuzamk je zabilježio izuzetne uspjehe osvojivši Šampionat države u takmičenju ocjenske vožnje spretnosti i karting sporta.
Na samom početku ceremonije, nakon intoniranja himne BiH i obraćanja domaćina, nagrade su prvo uručene najmlađim takmičarima Šampionata BiH, a to su karting vozači u disciplini.
Tako su u klasi 1 minikart plasirali se sljedeći takmičari TUZMK-a, Vedad Bekić je bio prvi, drugo mjesto pripalao je Aladin Begiću, a treće mjesto Anis Ajdaslić.
U klasi 2 kadet 60 ccm  pšampionat je osvojila Melina Tučić dok je drugi bio Alem Đulović i treći Malik Brčaninović.U kalsi 3 junior 60 drugi je bio drugi je Alem Đulović, a treći je Vedad Bekić.U klasi 4 junior 80 ccm pobjednik šampionata je Amir Ajdaslić dok je treći bio treći je Mateo Tomičić. U klasi 5 ICA junio 100  drugi je bio Mateo Tomičić a treći je Amir Ajdaslić.U poredku klubova ubjedljivo prvo mjesto osvojio je TUZAMK Tuzla, drugo mjesto pripalo je KK ŽIVINICE i trećeplasirani je AUTO 4X4 KLUB SARAJEVO.
Nagrade i pehare za najbolje vozače u Šampionatu BiH za 2019.godinu uručio je direktor discipline K01 SAMS-a BiH Ševal Bajrić.
Posebno priznanje Zlatna kaciga,  trofej  za vozača koji tri godine zaredom osvoji prvo mjesto u Šampionatu BiH uručena je Melini Tučić za osvojene pobjede u šampionatima2017, 2018 i 2019 godini.
Zlatna plaketa, najveće priznanje za osvojena tri Šampionata u poretku klubova u generalnom plasmanu, je dodijeljena UG TUZAMK Tuzla, a osvojili su je vozači karting sekcije u disciplini K01 kao klubski pobjednici za 2017,2018 i 2019 godinu, a u ime kluba preuzeo je Damir Bekić.
Specijalna nagrada za doprinos razvoju i unapređenje karting sporta u BiH dodijeljena je Almiru Bajriću članu  TUZAMK Tuzla kluba, višestrukom Šampionu u karting sportu.
U ocjenskoj vožnji spretnosti TUZAMK je nakon dužeg vremena zauzeo šampionsko mjesto, a pojdinačni šampioni su Nihad Atiković treći u klasi 1, Nedim Atiković prvi u klasi 3 i Muris Jahić treći u klasi 3. U klasi invalida TUZAMK-ov trojac zauzeo je prve tri pozicije; Amir Bešlagić bio je prvi, Sejfo Muhić drugi a Zlatan Atiković treći. Šampionski pehar dobila je i Amna Husejefendić kao ženski takmičar.


< < Nazad na početnu stranicu