UDRUŽENJE GRAĐANA "TUZAMK" TUZLA

peta karting trka karting kupa tuzla 2019

ž1aPočetkom decembra održana je Karting trka Živinice 2019 u okviru Tuzlanskog karting kupa . Organizator trke bio je Karting klub Živinice u suorganizaciji sa Tuzamk Tuzla atrka je održana na karting stazi Ciljuge. Ovo je bila ujedno peta i završna trka koja se boduje za Karting kup Tuzla 2019, a ista se vozila u skladu sa opštim i tehničkim pravilnicima SAMS-a BiH. Domaćin trke KK Živinice se potrudio da se trka odveze u jednom prelijepom sportskom ambijentu uz mnogobrojnu publiku koja je bodrila sve učesnike trke. Nakon verifikacije vozača, uslijedilo je mjerenje vremena za startne pozicije u pet klasa raspoređenih po uzrastu vozača i snazi motora.
Prvi su vozili vozači klase 1 Mini Kart, na starnoj liniji je bilo šest ravnopravnih vozača i cijela trka je bila izuzetno uzbudljiva, a kroz cilj kao pobjednik je prošao Hamzić Bakir vozač KK Živinice, drugi je bio Vedad bekić, a treće mjesto osvojio je Aladin Begić. KLASA 2 KADET 60 imala je sledeći poredak:
Prvo mjesto osvojila je djevojčica Melina Tučić iz TUZAMK Tuzla kluba, odmah iza nje kroz cilj je prošao Alem Đulović i treće mjesto osvojio je Denan Jusić. KLASA 3 JUNIOR 60 je u završnici trke imala pobjednika Alem Đulović TUZAMK Tuzla, drugi kroz cilj je prošao Abaz Đulović dok je trećeplasirani bio Malik Brčaninović. KLASA 4 JUNIOR 80 Ubjedljivi pobjednik u ovoj klasi je Amir Ajdaslić TUZAMK Tuzla, vrijedno je pomenuti da je Amir jedini u Karting kupu Tuzla 2019 imao svih pet pobjeda sa osvojenih maksimalnih 125 bodova, drugo mjesto osvojio je Bakir Bošnjić, a treća kroz cilj je prošla Amina Grbo. KLASA 5 ICA JUNIOR 100 je bila i najuzbudljivija jer se tokom cijele trke odvijala nesebična borba za plasman, a kao pobjednik prvi kroz cilj je prošao Mateo Tomičić član TUZAMK Tuzla kluba, drugim mjestom se morao zadovoljiti Malik Brčaninović iz KK Živinice, a treće mjesto, zbog sitnih kvarova na vozilu, osvojila je Amina Grbo iz auto4x4kluba Sarajevo. Jučerašnja trka je, prvi put u sezoni takmičenja 2019, imala i šestu revijalnu klasu, Senior koji su nastupili kao završnica ovog takmičenja i imala je sledeći poredak: Prvi je bio Denis Tulumović ispred drugoplasiranog Elvira Hamzića, dok je treće mjesto pripalo Zijadu Loniću iskusnom vozaču koji jučer nije imao sreću jer mu je završnom krugu takmičenja otpao zadnji točak. Revijalno su vozili i najmlađi vozači jučerašnje trke i nagrađeni su sa diplomama za učešće na trci i medaljama za Fer plej vožnju a to su: Zukić Denan i Hamzić Vedad.
POREDAK KLUBOVA bio je sljedeći :
1.mjesto TUZAMK Tuzla 75 bodova
2.mjesto KK Živinice 61 bod
3.mjesto auto4x4klub Sarajevo 32 boda
Karting takmičenja Šampionata BiH i Karting kupa Tuzla 2019 je zvanično završeno, slijedi sabiranje bodova za Generalni plasman u sezoni takmičenja 2019 i naravno zvaničnog proglašenja najboljih vozača u disciplini K01 za 2019. godinu.


< < Nazad na početnu stranicu