UDRUŽENJE GRAĐANA "TUZAMK" TUZLA

karting šampionat bih – karting trka brčko 2018

1_resizePočetkom septembra u organizaciji Auto4X4cluba iz Sarajeva održana je druga karting trka koja se boduje za Šampionat BiH. Karting trka pod nazivom “Brčko 2018″ vožena je na poligonu za obuku vozača u Brčkom, a lijepo i ugodno vrijeme je pogodovalo svim vozačima da pokažu svoje vozačke sposobnosti. Takmičenje je prošlo u najboljem redu bez ijednog incidenta, a nakon pet trka podijeljenih po klasama imamo sledeći poredak.
U prvoj klasi 1A pobjednik je Faris Jahić odmah iza njega vrlo blizu kroz cilj je prošao Vedad Bekić i osvojio drugo mjesto, a treće mjesto je osvojio Mateo Tomičić vozač kome je ovo prva zvanična trka. Klasa 1B već odranije poznata po pobjedama prva je Melina Tučić drugo mjesto je Abaz Đulović i trećeplasirani u ovoj klasi je Alem Đulović.
Treća trka je namijenjena za vozače klase 2B i malo jačim motorima, a prvo mjesto je osvojio Amir Ajdaslić odmah iza njega na dugom mjestu je Muhamed Bureković i trećeplasirana je Amina Grbo. U klasa 2B pobjednik je Alem Đulović kome je ovo prva zlatna medalja, a najvjerovatije će ih biti još puno, drugi kroz cilj je prošao Faris Jahić, a treće mjesto je osvojio Abaz Đulović.
Klasa III ICA Junior je ujedno i najača klasa takmičenja, a ubjedljivu pobjedu je osvojila Amina Grbo, drugi je Muhamed Bureković i trećeplasirani je Amir Ajdaslić.
Medalja za Fer-plej vozača uručena je Nadini Jahić, a pehar za najmlađeg vozača trke dodijeljena je Aladinu Begiću.
Veliku zahvalnost dugujemo žiriju i rukovodstvu trke, koji su svoje obaveze odradili profesionalno i bez greške.
Takođe tu su i sponzori takmičenja: DOO BABILON, DOO MEDŽ, DOO BINGO, DOO DELING I DOO DEKOR za koje će biti uručene zahvalnice od organizatora.


< < Nazad na početnu stranicu