UDRUŽENJE GRAĐANA "TUZAMK" TUZLA

22. saobraćajno obrazovno takmičenje bih Visoko 2018

b2 resOvogodišnje državno saobraćajno obrazovno takmičenje održano je u Visokom u organizaciji BIHAMK-a, što je ujedno i garantovalo kvalitetnu organizaciju.  U veoma snažnoj konkurenciji od 28 takmičara i 30 takmičarki ekipu Tuzamk-a činili su  pobjednici kantonalnog takmičenja Adna Hodžić, Amina Đedović, Dželila Halilčević,  Merjem Hurić, Azra Bećirević, Said Vikalo, Belmin Hodžić, Nermin Sijajdžić, Ensar Buljubašić i Emir Džandžić, te Amir Bešlagić kao vođa ekipe i Fuad Kavazović kao trener. Ženski dio ekipe predvodila je  Aleksandra  Stipanović, profesor tehničkog odgoja iz Tuzle. Dosta kompaktna ekipa Tuzlanskog kantona postigla je i značajan rezultat, te se 5 takmičara, odnosno tri djevojčice i dva dječaka plasiralo u baraž za određivanje ekipe  BIHAMK-a za Evropsko takmičenje.
Said Vikalo sa 24 negativna poena osvojio je prvo mjesto u BiH, dok je Belmin Hodžić zauzeo treće mjesto sa 31 negativnim poenom.  U klasi djevojčica ekipa je zauzela pozicije od trećeg do petog mjesta i to Mejrem Hurić bila je treća sa 31 negativnim poenom, Amina Đedović četvrta sa 33 negativna poena i Azra Bećirović peta sa 34 negativna poena .
I ovogodišnje takmičenje  po načinu organizacije još jednom je potvrdilo opredjeljenje BIHAMK-a da ova takmičenja postanu mjesta druženja i takmičenja promovišući  komponentu u kojem takmičarski dio nije u prvom planu, nego prvenstveno druženje. Ipak, ostvareni rezultat naše ekipe je za svaku pohvalu, i nastavak je tradicije postizanja izuzetnih rezultata.


< < Nazad na početnu stranicu