UDRUŽENJE GRAĐANA "TUZAMK" TUZLA

21. kantonalno saobraćajno obrazovno takmičenje banovići 2017

1Završnica 21. saobraćajno obrazovnog takmičenja učenika osnovnih škola Tuzlanskog kantona  kao i nekoliko prošlih godina organizovna je u Banovićima, ali ovoga puta neposrednu organizaciju završnice odradila je sa dosta iskustva OŠ Grivice, koja je bila i nekoliko puta domaćin i organizator saobraćajnih takmičenja.
Na ovogodišnje finalno kantonalno takmičenje plasirala su se 34 učenika i  33 učenice iz  18 osnovnih škola. Nakon  izvršenog teoretskog dijela takmičenja upriličeno je otvaranje na kojem se prisutnima obratio Ozren Božanović izvršni direktor Tuzamk-a, a takmičenje je otvorio predsjednik, Skupštine Banovići  Nermin Delagić.
Nakon obrade rezultata testiranja za dalji tok takmičenja plasirali su se  20 djevojčica i 17 dječaka. Pokazano znanje na testovima bilo je u skladu sa pokazanih znanjem zadnjih nekoliko  takmičenjima jer maksimalan broj bodova u teoretskom dijelu postiglo 8 dječaka i pet djevojčica.
Nakon provedenog praktičnog dijela takmičenja maksimalan broj poena postiglo je  šest  dječaka i tri djevojčice, te se morao radi plasmana voziti tkz.”puž”.
Prvu poziciju  osvoijio je Osman Selimović iz Džakula, dok je drugi bio Hamza Žilić iz Rapatnice ispred školskog kolege Saida Vikala.  Za državno takmičenej su se još plasirali Armin Bijelić iz Poljica koj je bio četvrti i  Aldin Alikadić iz Kladnja koji je bio peti.
Kod djevojčica prva je bila Amra Muratović iz Podorašja, dok je druga Azra Vehibović iz Rapatnice.  Treće mjesto pripalo je Šejli Šerifović iz Humaca.
Na državno takmičenje još su se plasirali Narcisa Kišić  iz Džakula i  Azra Hamidović iz Sokola.
Ukupno gledano pokazani rezultat je nešto bolji nego prošlih godina što je uglavnom produkt kontinuiranog rada u određenom broju škola  koje se već duži niz godina pojavljuju kao favoriti. Ovome u prilog idu finalni rezultati gdje je 16 dječaka i 18 djevojčica osvojilo 80% potrebnih bodova, a 13 dječaka i  17 djevojčica 90% potrebnih bodova. Vidljivo je da su u plasmanu određivale nijanse. Na kraju treba konstatovati da je u ovoj godini ovo takmičenje medijski lošije popraćeno nego prošlih godina.

Rezultati kantonalnog takmičenja 2017

DSCN3148_resize DSCN3152_resize
DSCN3223_resize DSCN3189_resize


< < Nazad na početnu stranicu