UDRUŽENJE GRAĐANA "TUZAMK" TUZLA

USPJEŠNO ZAVRŠENA PRVA KARTING TRKA KUPA 2017

a_resizePočetkom maja održana je prva karting trka za kup 2017.  Trka je vožena na već ustaljenom poligonu na parkingu Bino centra Šićki Brod. Karting sport je veoma popularan naročito kod mlađe populacije, na zahtjev sve većeg broja vozača Tuzamk klub je za kup 2017 godinu predvidio takmičenje u tri klase koje su propisane u opštem i tehničkom pravilniku SAMS-a Bosne i Hercegovine.
Prva klasa namijenjena  je za vozače od 7 do 10 godina i voze se kartinzi zapremone 60 ccm3. U ovoj klasi prvo mjesto je osvojila Melina Tučić, vrijedno je napomenuti da je Melina bila pobjednik u ovoj klasi u dvije predhodne godine, odmah iza Meline  sa minimalnim zakašnjenjem na drugom mjestu je Dino Mujanović i trećeplasirana u ovoj klasi je Erna Soljankić. Druga klasa je vožena sa motorima 80 ccm3 a svoju prvu zvaničnu pobjedu slavio je Muhamed Bureković, drugo mjesto zauzeo je Enis Soljankić, a treći je bio Amir Ajdaslić. Treća klasa je rezervisana za vozila sa 100 ccm3 Junior, a pobjednik je Sandro Tešanović takođe i za ovog vozača je ovo prva zvanična pobjeda , drugi je bio Enis Soljankić i treće je Dino Mujanović koji je imao problema sa proklizavanjem guma.
Medalju za najbrži krug trke osvojila je već poznata takmičarka Melina Tučić, medalju namlađeg takmičara dobila je Erna Soljankić i fer plej medalja je dodijeljena Almiru Bajriću.
Zahvalnice za sponzorstvo i pomoć oko organizacije trke su za BINGO, NIPEX TIM i KARTING KLUB ŽIVINICE.

20170506_122143_resize20170506_115621_resize


< < Nazad na početnu stranicu