UDRUŽENJE GRAĐANA "TUZAMK" TUZLA

19. SOT učenika osnovnih škola BiH Bihać 2015

123a_resizeZavršnica odnosno finale ovogodišnjih saobraćajno obrazovnih takmičenja odvijala  se u Bihaću u organizaciji  lokalnog auto moto kluba i BIHAMK-a. Takmičenje se odvijalo po novim propozicijama znatnije usklađenim sa evropskim standardima, koje su uključivale i dvodnevni program takmičenja, koji je osim takmičarskog dijela uključivao i izlet učesnika, kao i druženja takmičara.
Takmičarski dio je pretrpio značajnije promjene,  te se iz stereotipnog tradicionalnog načina takmičenja transformisao u moderno takmičenje u kojem se takmičenje iz testova vršilo na kompjuterima, a praktični dio osim izmijenjenog poligona imao i dodatak vožnje bicikla improvizovanim ulicama.
Ekipu Tuzamk-a činili su vođa ekipe Bešlagić Amir, predstavnik AMK Karaula iz Kladnja Imamović Zijo te 10 takmičara. Na kraju ekipa Tuzamk-a (tuzlanska regija) zauzela je prvo mjesto  sa 290 bodova .
U konkurenciji dječaka prvo mjesto osvojio je Bešlagić Armin, drugi je bio Faris Ahmetović, a četvrti Vahidin Kasumović koji su se plasirali za kvalifikacioni dio. Selmin Bošnjaković zauzeo je 15 mjesto, dok je Agan Mešić bio 25.
U konkurenciji djevojčica peto mjesto zauzela je Amila Mujkanović koja se ujedno plasirala za kvalifikaciono takmičenje.
Amna Suljkić bila je osma, dok je deveta bila Amina Lalić. Četrnaesta je bila Dalila Softić, a devetnaesta Lejla Nišić.


< < Nazad na početnu stranicu