UDRUŽENJE GRAĐANA "TUZAMK" TUZLA

Takmičenja mladih u 2021 godini

Pozivamo vas da učestvujete u takmičenju učenika osnovnih škola u saobraćajno tehničkoj kulturi i foto i filmskoj kulturi.

Pravilnik 25 SOT TK 2021_001Pravilnik saobraćajno obrazovnog takmičenja

učenika osnovnih škola Tuzlanskog kantona

 

 

 

 

znak 14 FFF 2021_001Propozicije 14. festivala fotografije i filma


tuzamk šampion 2019

111Početkom februara u Bijeljini u organizaciji SAMS BiH održana je svečana manifestacija proglašenje pobjednika Šampionata Bosne i Hercegovine u auto, moto i karting sportu za sezonu takmičenja u 2019.godini. U ovoj sezoni Tuzamk je zabilježio izuzetne uspjehe osvojivši Šampionat države u takmičenju ocjenske vožnje spretnosti i karting sporta. Saznajte više »


PROGLAŠENI NAJBOLJI TAKMIČARI TUZAMKA U SEZONI 2019

80562762_10215029721048929_3092413157910511616_o80233383_2649255618484942_6938653618128027648_oKrajem decembra u prostorijama hotela Tehnograd izvršeno je proglašenje najboljih takmičara TUZAMK-a za 2019 godinu. Proglašeni su najbolji takmičari ocjenske vožnje spretnosti – auto Rally i pobjednici u svim kategorijama karting kupa Tuzla. Na proglašenju ispred Skupštine kluba govori je Amir Bešlagić. Organizator proglašenja bila je karting sekcija Tuzamk-a sa predsjednikom sekcije Ševalom Bajrićem.

Plasman takmičara TUZAMK-a OVS

Plasman karting kup Tuzla

 


REZULTATI KARTING KUPA TUZLA 2019

1234456_resizeZa tuzlanski karting kup u 2019. godine voženo je pet trka i to dvije trke u Mostaru, dvije trke u Tuzli i jedna u Živinicama.  U pet klasa nastupilo je  26 vozača. Tuzamk Tuzla je postigao najbolji klupski rezultat sa 375 osvojenih bodova.

 

Zbirni rezultati karting kupa Tuzla 2019


peta karting trka karting kupa tuzla 2019

ž1aPočetkom decembra održana je Karting trka Živinice 2019 u okviru Tuzlanskog karting kupa . Organizator trke bio je Karting klub Živinice u suorganizaciji sa Tuzamk Tuzla atrka je održana na karting stazi Ciljuge. Ovo je bila ujedno peta i završna trka koja se boduje za Karting kup Tuzla 2019, a ista se vozila u skladu sa opštim i tehničkim pravilnicima SAMS-a BiH. Domaćin trke KK Živinice se potrudio da se trka odveze u jednom prelijepom sportskom ambijentu uz mnogobrojnu publiku koja je bodrila sve učesnike trke. Nakon verifikacije vozača, uslijedilo je mjerenje vremena za startne pozicije u pet klasa raspoređenih po uzrastu vozača i snazi motora. Saznajte više »


ČETVRTA TRKA KARTING KUPA TUZLA 2019

1111Četvrta trka karting kupa Tuzla 2019  uspješno je organizovana krajem septembra na stazii speedXstreme Šićki brod. Karting trka je vožene u skladu sa opštim i tehničkim pravilnikom SAMS-a BiH, a provjerena ekipa licenciranih sudija SAMS-a je ovo takmičenja uspješno realizovala.  Trka je bila izuzetno neizvjesna jer su svi takmičari već toliko dobri da je borba za plasman kod učesnika bila zaista teška i veoma konkurentna, a trku su svojim učešćem dodatno uljepšali i učinili je još spektakularnijom vozači i prateća ekipa iz KK Živinice.  Kao i u prethodnim trkama vozilo se u pet klasa raspoređenih po uzrastu vozača i snazi motora koje vozači voze.Nakon velike neizvjesnosti tokom cijelog takmičenja uslijedilo je i proglašenje koje je i ovog puta bilo izuzetan događaj i za same takmičare i za njihove pratioce. Saznajte više »


šampionat BiH – ocjenska vožnja spretnosti nova bila 2019

1_resizePreposljednje takmičenje Šampionata BiH u OSV održano je u Novoj Bili uorganizaciji AMK Novi Travnik.  Odgađanje ovog takmičenja za septembarski termin uticao je i na pomjeranje trermina tuzlanskog oktobarskog relija. Na takmičenju su učestvovali takmičari iz 6  klubova. Ekipu Tuzamk-a predstavlajlo je 8 takmičara u sve četiri klase. Postignuti su dobri rezultati te je tako u klasi 1 Nihad Atiković zauzeo prvo mjesto dok su Amir Bešlagić i Zlatak Atiković zauzeli peto i šesto mjesto. U klasi 2 Amna Husejnefendić zauzela je sedmo mjesto a Adil Bešlagić bio je osmi. U klasi 3 Nedim Atiković zauzeo je drugo mjesto, dok je Muris Jahić bio četvrti. U klasi 4 Sejfo Muhić zauzeo je četvrto mjesto. U klasi žena Amna Husejefendić očekivano je bila prva, dok su u klasi inavlida napravljen propust organizatora te ova priznanja nisu ni dodijeljena. Najstariji takmičar bio je Adil Bešlagić iz Tuzamk-a.


ŠAMPIONAT BOSNE I HERCEGOVINE – KARTING TRKA “TUZLA 2019″

1_resizeSredinom septembra na stazi karting arene SpeedXstreme Tuzla održana karting trka “Tuzla 2019″, posljednje takmičenje koje se boduje za Šampionat Bosne i Hercgovine.  Organizator takmicenja je Udruženje građana TUZAMK Tuzla. Trka je vožena po odredbama Opšteg i Tehničkog pravilnika SAMS-a BiH i ista se boduje za Šampionat Bosne i Hercegovine u disciploni K01. Observer SAMS-a BiH je trku proglasio kao jednu od uspiješnijih u disciplini K01 ista može služiti kao primjer za druga sportska takmicenja u Auto-moto i karting sportu.
Administrativni dio takmičenja, verifikacija i prijava takmicara obavljena je u predvidenoj satnici posebnog pravilnika za trku. Nakon mjerenja vremena za svakog vozaca za starne pozicije objavljen je i startni poredak vozaca u svih pet klasa. Saznajte više »


šampionat BiH – ocjenska vožnja spretnosti Ilijaš 2019

ilijaš 2019 resU već tradicionalno dobroj organizaciji Auto moto kluba ilijaš održana je odgođena trka šampionatao OVS Ilijaš 2019. Ekipa Tuzamka učestovala je sa standardnom ekipom od 9 članova i postila očekivane rezultate zauzevši drugo mjesto. Pojedinačno u kalsi 1 Nihad Atiković zauzeo je drugo mejsto, dok je Amir Bešlagić bio četvrti, a Zlatan Atiković osmi. U kloasi 3 Nedim Atiković zauzeo je prvo mjesto, dok je Muris Jahić bio drugi. U kasi žena Amna Husejinefendić biuloa je prav,a u klasi inavalida postroio se klupski tojac Amir Bešlagić, Zlatan Atiković i Sejfo Muhić. Najstariji učesnik takmičenje bio je Adil Bešlagić. Napomenimo i ti da je ekipa sponzora AS Zlaja iz Tuzle zauzela prvo mjejsto u kategoriji sponzora.


23 saobraćajno obrazovno takmičenje Bosne i hercegovine

ekipa 1_resize

Državno saobraćajno obrazovno takmičenje održano je u Bugojnu u organizaciji BIHAMK-a. Ekipa TUZAMK-a postigla je odličan rezultat tako da se za baraž za plasman na Evropsko takmičenje plasirali : Mirna Okić iz Rapatnice koja je zauzela prvo mjesto u plasmanu djevojčica,  dok je Amina Djedović takođe iz Rapatnice  zauzela drugo mjesto, te Amar Salkičić iz Tuzle koje je zauzeo peto mjesto u plasmanu dječaka. Vođe ekipe bili su Amir Bešlagić iz Tuzamk-a, Aleksandra Stipanović iz OŠ Pasci i Elvir Mušić iz OŠ Džakule.


23 CIKLUS SAOBRAĆAJNO OBRAZOVNIH TAKMIČENJA 2019 – kantonalno takmičenje Banovići

Završna U ovoj godini završno kantonalno saobraćajno obrazovno takmičenje vratilo se ponovo u Banoviće i ponovo u organizaciji aktivista Osnovne škole Grivice. Takmičenje je održano u gradskoj kulturno  sportskoj dvorani koja je ponudila zadovoljavajući standard za ovu vrstu takmičenja. Za završno takmičenej plasirale su se 32 djevojčice i  30 dječaka iz 16 škola, a nastupilo je 27 djevojčica i 25 dječaka iz 12 škola. Nakon provedenog eliminatornog testiranja u dugi krug odnosno praktičnu vožnju plasiralo se 15 djevojčica i 11 dječaka. Najbolja škola bila je OŠ Rapatnica Srebrenik ispred OŠ Džakule Gračanica i OŠ Pasci Tuzla. Za državno takmičenje koje će se održati u Bugojnu sredinom juna plasiralo se pet dječaka i pet djevojčica. Saznajte više »


23 CIKLUS SAOBRAĆAJNO OBRAZOVNIH TAKMIČENJA 2019 – tuzla

1_resizeKao posljednje  u nizu opštinskih saobraćajno obrazovnih takmičenja oduvijek je bilo takmičenje za grad Tuzlu. U prvom redu u posljednjih nekoliko godina ovo je postalo jedno od najskromnijih takmičenja po broju učesnika iz razloga što učestvuje nešto iznad 10% škola, a o broju takmičara da ne i govorimo. Takmičenje je održano u Međunarodnoj školi u Tuzli, sa 20 učesnika od čega u konkurenciji  6 djevojčica i 9 dječaka. Za kantonalno takmičenje plasirala se 1 djevojčica i tri dječaka i OŠ Pasci koji već decenijama drži najkvalitetniju saobraćajnu sekciju u Tuzli. Saznajte više »


23 CIKLUS SAOBRAĆAJNO OBRAZOVNIH TAKMIČENJA 2019 – Kalesija

1_resizeIako se takmičenje u Kalesiji uvijek održavalo i za opštine Teočak i Sapna u ovoj godini nažalost ove opštine nisu imali predstavnika. Tako je na takmičenju čiji je domaćin bila  OŠ Vukovije nastupile tek četiri škole iz opštine Kalesija. Nastupilo je 14 učenika i 14 učenika od čega 4 takmičara van konkurencije. Pokazano znanje je bilo nešto lošije nego prošlih godina, s tim da se ove godine na kantonalno takmičenje plasirao samo jedan takmičar. Najbolja škloa bila je OŠ Vukovije sa osvojenih skromnih 431 bodom. Saznajte više »


23 CIKLUS SAOBRAĆAJNO OBRAZOVNIH TAKMIČENJA 2019 – živinice

1_resize

U posljednjih nekoliko godina OŠ Đurđevik organizator je saobraćajno obrazovnih takmičenja za opštinu Živinice. Ovogodišnje takmičenje okupilo je  predstavnike šest škola, sa 17 takmičarki i 18 takmičara, od toga 5 van konkurencije. Pokazani nivo znanja bio je najlošiji u posljednjih nekoliko godina, obzirom da je ovo bila sredina koja je imala evropske takmičare. O lošem rezultatu govori i to da se na kantonalno takmičenje nije plasirao niti jedan takmičar ili takmičarka iz Živinice. Najbolja škola bila je Druga OŠ Živinice koja je ukupno osvojila tek 78% od mogućih bodova. Saznajte više »


23 CIKLUS SAOBRAĆAJNO OBRAZOVNIH TAKMIČENJA 2019 – srebrenik

s1Najzanimljivije opštinsko saobraćajno obrazovno  takmičenje je svakako u opštini Srebrenik. Ovdje, već duži niz godina postoji kvalitetna konkurencija među takmičarima i školama., a najčešće iz ove sredine imamo i evropskog predstavnika. Zato  ovo takmičenje nije samo interesantno po broju takmičara nego i po izuzetnom kvalitetu i rezultatima. Takmičenje je održano u OŠ Sladna  a učestvovalo je 8 škola sa 56 takmičara odnosno 29 djevojčica i 27 dječaka od čega 10 takmičara van konkurencije. Postignuti su rezultati koje su se od ove sredine i očekivali  istina neznatno slabiji nego prošlih godina, ali je značajno to da je 8 takmičara imalo osvojeno preko 95% bodova.  Za kantonalno takmičenje plasiralo se 7 djevojčica i 3 dječaka. Najbolja škola bila je OŠ Rapatnica ispred OŠ Sladna i OŠ Podorašje. Saznajte više »